De ce este bun un audit energetic?

Un audit energetic este foarte util, dincolo de nevoile care apar la un moment dat si care sunt cumva conditionate de legea care incadreaza foarte clar existenta certificatului energetic. Este foarte adevarat ca un audit energetic iti poate furniza informatii utile despre constructie, despre materialele din care ea a fost realizata.

Un audit energetic contine informatii importante despre constructie

Sigur ca rolul unui audit energetic este in principal sa depisteze cum stau lucrurile in ceea ce priveste consumul de energie din audit energeticgospodarie, daca ferestrele pierd sau nu din caldura in anotimpul rece, daca reabilitarea termica ajuta la pastrarea temperaturii, daca pentru confortul mult dorit se consuma mai  multa energie decat este normal. Toate lucrurile despre care vorbim fac referire nu atat la materialul structural al constructiei, adica la ceea ce se numeste o “casa la rosu”, ci la ceea ce s-a facut ulterior peste constructia initiala. Sunt insa cazuri in care materialul din momentul incipient al constructiei este poate mai important decat ceea ce inseamna finisajele si care pot dauna foarte mult incadrarii energetice din certificatul energetic.

 

 

Materialul de constructie care influienteaza un audit energetic

 

Materialul de constructie care a monopolizat sectorul constructiilor de birouri este evident sticla. Se stie ca peretii de sticla ai marilor cladiri de birouri pun mari probleme administratorilor mai ales in sezonului cald, care in Romania, se cam intinde si pe durata a 8 luni dintr-un an! Ineficienta energetica a peretilor de sticla a facut aceste cladiri destul de nerentabile din punctul de vedere al mentenantei, pentru ca nu e vreun secret faptul ca se consuma multe prea multa energie pentru pastrarea unei temperaturi joase pe timp de vara, cata vreme prin sticla razele soarelui intra nestingherite. Este cu-adevarat un paradox ca aceste cladiri, care sunt considerate un varf tehnologic, cu dotari de ultima generatie la capitolul instalatii de incalzire si racire, nu ies deloc bine atunci cand se comanda un audit energetic! Cu atat mai mult este de neinteles de ce unii dezvoltatori imobiliari se incapataneaza sa continue proiectarea si constructia unor cladiri rezidentiale, cu pereti tot de sticla, care pun atatea probleme oamenilor care au nevoie de confortul dorit, acasa la ei!

Asadar, in concluzie si acesta este un motiv pentru care atunci cand cumparati un apartament intr-un complex rezidential, este bine sa aruncati un ochi pe certificatul energetic, pentru ca acesta este obligatoriu, fara el nu se poate incheia tranzactia. Cand se vad clase energetice inferioare la blocuri de ultima generatie, este absolut normal sa va puneti intrebari serioase, sa aflati si din ce cauza este aceasta situatie dezechilibrata. Pana la urma, decizia va apartine, iar oferta este una destul de generoasa!

In cazul in care nu aveti certificat energetic, noi va putem ajuta, in doar 24 de ore, dupa un audit energetic realizat intr-un mod profesionist si rapid.

 

 

 

 

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *