Eficienta energetica ne face mai puternici

Eficienta energetica este principiul pe care noi, cei care activam in domeniul auditarii energetice, il promovam cu toata puterea! Dincolo de aspectele legale, dincolo de faptul ca legea obliga participantii tranzactiilor imobiliare sa posede un certificat energetic, certificat valabil pentru o perioada de 10 ani, marea miza este eficienta energetica! Adica stoparea irosirii inutile de resurse.

Eficienta energetica incununata in 2019

Desi in momentul actual reteaua care transporta energia in Romania este subdimensionata si se fac eforturi de rezolvare a acestei probleme, iata ca stradaniile individuale, din fiecare gospodarie, par a se vedea si la nivel macro, estimandu-se ca undeva in 2019, eficienta energeticaRomania va produce mai multa energie decat va vonsuma! Doar Danemarca se mai afla intr-o pozitie atat de privilegiata, iar daca se va intampla acest lucru va fi o situatie extraordinara pentru o tara din sud-estul Europei!

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu ne-a dat aceasta veste intr-o conferinta de presa de la inceputul acestei luni, si a mai spus ca intr-o situatie ca aceasta, in care Romania ar putea beneficia de un excedent energetic, este importanta strategia, gestionarea acestui surplus. A mai spus ministrul ca trebuie aleasa o directie strategica potrivita, un mix energetic foarte echilibrat, referindu-se probabil si la faptul ca  si energia verde se afla  intr-un avant vizibil in ultimii ani, care poate la un moment dat destabiliza infrastructura de transport energetic. Pentru ca, desi pare paradoxal, Romania a progresat prea mult intr-un timp prea scurt, iar de aici pot veni problemele, de aici vine excedentul!

Asta nu inseamna -in concluzie- ca eficienta energetica pe care noi si toti profesionistii  din acest domeniu o promovam nu trebuie sa continue, ci dimpotriva. Este in primul rand in interesul fiecaruia dintre noi, sa aiba un confort mai bun, la preturi cat mai mici! Acesta este un scop care poate fi atins relativ usor.

Nu uitati si ca va stam la dispozitie, ne puteti apela pentru un audit energetic profesionist, la preturi minime, care va aduce mult ravnitul certificat energetic in 24 de ore!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *