Locuintele de inchiriat, chiar si supraimpozitate sunt la mare cautare

Locuintele de inchiriat, chiar si vizate de impozitele noi care provin din taxele provenite din aisgurarile sociale platite de proprietar sunt la mare cautare! Si asta pentru ca se apropie cu pasi mari toamna, anotimp care aduce ca de fiecare data multi studenti care ori nu au lor in caminele puse la dispozitie de universitati, ori vor conditii mai bune de trai.

Locuintele de inchiriat supraimpozitate, impinse catre evaziune

Vestea proasta pentru cei care cauta locuinte de inchiriat este aceea ca proprietarii care au cel putin o locuinta de inchiriat sunt obligati sa faca  plata de contribuţii de asigurări de sănătate pe venitul provenit din inchirieri. Cu alte cuvinte, banii cu care vor locuinte de inchiriatramane proprietarii ce detin  locuintele de inchiriat vor fi mai putini si probabil ca reactia naturala a acestora va fi  aceea ca ei vor trebui recuperati de la cei care vor inchiria. Dar lucrurile nu stau in ralitate chiar asa. Practica a demonstrat ca sunt inca foarte putini proprietari si chiriasi care declara la fisc contractul de inchiriere, asumandu-si un risc care desi este din ce in ce mai palpabil, tot il considera un rau mai mic. In alte cazuri, locuintele de inchiriat sunt declarate la fisc de catre proprietari, dar sumele declarate sunt false, de multe ori inregistrandu-se sume derizorii de cativa euro pe luna. In acest fel, proportional si sumele indreptate catre aigurarile sociale sunt foarte mici, ceea ce pe termen scurt rezolva problema. Problema care ramane este a statului, care in acest fel nu colecteaza niste sume pe care de bine de rau reusise pana la aparitia acestei taxe sa le scoata din zona gri.

Asa ca sa aveti un reper, exista deja o schema de calcul care spune ca cel mai mic impozit este de circa 40 de lei si acesta ar fi platit oficial de un proprietar de garsoniera care incaseaza circa 200 de euro de la chiriasi, iar proprietarii care detin locuinte de inchiriat cu 2 camere si incaseaza circa 300 de euro, platesc la fisc 57 de lei.

In orice caz, fie ca esti proprietar sau chirias, daca esti in situatia de a trece printr-o asemenea tranzactie imobiliara, nu se poate fara un certificat energetic valabil 10 ani. Asa ca nu ezita sa ne contactezi, noi iti putem oferi unul in cel mai scurt timp, dupa realizarea unui audit energetic profesionist, iar in 24 de ore poti intra in posesia certificatului energetic!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *