Ultima tendinta: economisirea de energie cu televizorul economic

Vorbim despre economisirea de energie din ce in ce mai des, odata cu aparitia obligativitatii certificatului energetic, iar una dintre masurile reale pe care le putem lua este sa achizitionam televizoare performante, ecologice, care sa realizeze micsorarea de costuri.economisirea de energie

Televizoarele Sony realizeaza economisirea de energie cu maximum de eficienta

Televizoarele Sony includ o multime  de caracteristici de economisire a energiei , iar acest lucru  inseamna evident armonie in casa, bani mai putini cheltuiti pe factura lunara de energie electrica. Exista acel comutator de economisire a energiei care a fost introdus in urma cu cativa ani la modelele de varf si care mai apoi, a fost introdus la majoritatea modelelor. Este nevoie de o atingere discreta a butonului respectiv pentru a reduce consumul de energie a televizorului, pana la o valoare egala cu zero, care poate substitui chiar deconectarea manuala de la sursa de energie, adica la priza de perete.

Un alt ajutor pentru economisirea de energie este senzorul de prezenta. Acest senzor de prezenta, este disponibil acum la modelele de televizoare CX52, EX32, EX42, EX52 şi HX72 si poate detecta daca parasiti incaperea si inchide televizorul in mod automat.Ba mai mult decat atat, exista pentru modelul LX900 un senzor inteligent de prezenta, care detecteaza fata, reusind chiar sa faca diferenta intre momentele in care omul priveste la televizor sau in alta directie! Aceasta minune tehnologica face posibila intunecarea imaginii in momentele in care priviti in alta parte, ceea ce duce evident la economisirea de energie electrica. Un audit energetic profesionist va consemna prezenta acestor device-uri, iar rezultatele pozitive vor fi trecute in certificatul energetic!

 

Tehnologia LED, un plus evident in economisirea de energie

Foarte multe  televizoare ale firmei japoneze dispun de iluminare din spate cu LED-uri. Aceasta este o tehnologie care utilizeaza  grupuri de LED-uri albe fara mercur, ce pot fi estompate local sau stinse complet în timpul scenelor întunecate de pe televizor. De aici se obtine o  intensitate imbunatatita a culorilor, deasemenea un contrast mai bun şi o eficienta energetica sporita comparativ cu televizoarele convenţionale.

Si la sfarsit, pentru a demonstra ca notiunea de ecologic este una luata in serios de firma nipona, inclusiv ambalajele televizoarelor sunt obtinute din materiale reciclabile, iar acest lucru nu poate sa fie decat un exemplu bun pentru cei care isi cumpara astfel de televizorea pentru ca economisirea de energie sa le aduca un plus, un adevarat progres.

Daca nu aveti inca un certificat energetic, va reamintim ca il puteti obtine de la noi, in doar 24 de ore!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *