Un credit ipotecar interesant, care se plateste singur

Dintre toate produsele bancare aparute in ultima vreme pe piata imobiliara, despre care s-a vorbit mult si s-a comparat la fel de mult, iata ca a aparut un credit ipotecar interesant, care pare a se plati singur. El se numeste “Ipoteca verde”.

Ipoteca verde, un credit ipotecar-experiment care promite

Este absolut normal ca o firma cum este a noastra,  implicata in mod direct in auditarea energetica a locuintelor, sa caute noile tendinte in domeniu. Mai rar vorbim despre creditare, un domeniu sensibil si care naste multe dispute, intr-o vreme in care piata s-a schimbat odata instalarea crizei. Un credit ipotecar este o chestiune serioasa, s-ar putea spune chiar de profunda intimitate, credit ipotecarpentru ca nu e simplu sa te angajezi pe 20 sau pe 30 de ani, ca vei plati lunar o anumita suma, care de obicei nu este mica. Iata insa ca Ipoteca verde a entuziasmat foarte multa lume care are legatura cu industria si nu numai! Este vorba de asa numitul Credit verde  care face ca proprietarii sa beneficieze de o ipoteca avantajoasa, dar nu in limitele impuse de un program guvernamental, cum se  intampla cazul creditului Prima casa,  iar in plus se acorda o reducere de 50% pe impozitul proprietatii! Dincolo de toate aceste beneficii, locuinta fiind construita dupa principii de consum care au legatura directa cu energia regenerabila, poate face economii spectaculoase la facturile obisnuite, ceea ce duce iata, la teoria mult trambitata  a initiatorilor proiectului, ca este un credit ipotecar care ” se plateste singur”!

Problema nu e asa simpla precum pare la prima vedere, pentru ca viitorii proprietari trebuie convinsi sa aleaga acest tip de credit imobiliar, chiar daca acesta presupune investitii mai mari la inceput, dar costurile se amortizeaza in timp. Este exact ca si in cazul achizitionarii unui autoturism diesel care la pretul de achizitie este mai scump cu circa 20%, suma care se recupereaza in cativa ani din consumul mai mic de combustibil. Bancile sunt interesate sa promoveze si sa vanda acest tip de credit ipotecar, pentru ca riscul de neplata este minim, in cazul acestor constructii cu eficienta energetica ridicata, pentru ca evident costurile de intretinere sunt mici!

Daca nu aveti inca un certificat energetic, va stam la dispozitie, iar in maximum 24 de ore, va putem audita locuinta!

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *